F. Xavier Simarro – Coneix els nostres poetes – Setmana de la Poesia

F. Xavier SimarroFrancesc Xavier Simarro (Barcelona, 1958) resideix a Cornellà de Llobregat. Està casat i té dues filles. És mestre d’educació especial.

Soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Soci de la Societat Coral “La Unió“ de Cornellà de Llobregat (fundada l’any 1854) i responsable de la revista de l’entitat. Membre del grup Aut@rs de Cornellà.

Entre els seus llibres de poemes figuren Poemes des de la vorera (Abadia Editors, 2005), La deriva del camí (Editorial Òmicron, 2008), La roda de l’afilador (Setzevents Editorial, 2010), Tocat pel temps (Setzevents Editorial, 2012) i Passatger, poemari de Haikus i tankes (Stonberg Editorial, 2014).

Com a prosista ha participat en el llibre Paper de vidre. Una nova polida (Labreu Edicions, 2013) i en el volum d’Aut@rs de Cornellà,Ovnipresentes (Ediciones Dédalo, 2013), una antologia de relats de ciència ficció prologada per Jorge Gamero. A les antologies La Catalana de lletres 2003, 2005  (Cossetània Edicions) i al volum Erotisme som tu i jo (Emboscall Edicions, 2007) hi trobem poemes seus.

Així mateix, ha publicat a Paper de vidre (Labreu Edicions, 2005) i a Poesia 2006 (La Busca Edicions, 2006), Premi Penya Joan Santamaria. En diverses ocasions ha col·laborat a la revista Atenea, editada per l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès. Autor convidat al Blog d’en Jordi Cervera,  www.icatfm.cat/jordicervera i al fanzine Malalletra,  números 20 i 21,  www.fanzinemalalletra.blogspot.com.

HAIKUS

Descansa el meu puny
damunt del quadern obert,
la ploma entre els dits.

 

La ploma entre els dits
i la paraula volant
dins del silenci.

 

Nusos de fusta
i un puny que sura tranquil
al llac del paper.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s